Ik ben in gaan zien hoe belangrijk je plek in je gezin van herkomst is en hoe dit de rest van je leven beïnvloedt.

Mijn naam is Bastiaan Baeten, geboren op 7 oktober 1975 in Ohé en Laak (L). Ik ben geschoold in Transactionele Analyse, NLP, in systemisch werk en familieopstellingen zoals Bert Hellinger het heeft neergezet en in Emotioneel Lichaamswerk. Werkzaam als zelfstandig coach en privé coach bied ik je naast familieopstelling ook gezinsopstelling en systeemopstelling. Ik ben sinds 2019 bij de NOBCO aangesloten en hoop begin 2021 NOBCO-geregistreerd coach te zullen zijn.

Doordat ik opgroeide in een gezin met behoorlijk wat verstoringen, leerde ik al heel vroeg om zo veel mogelijk ‘bij de ander’  te zijn, het belang van de ander was belangrijker dan mijn eigen welzijn. Het kind-zijn stopte daardoor veel te vroeg. Als kind was dat geen fijne ervaring. Dit heeft me echter wel gevormd tot wie ik nu ben en dat is waar mijn grootste kracht ligt. Daar ben ik mijn ouders nu enorm dankbaar voor.

Ook ben ik mijn leermeesters dankbaar. De mensen die ik op mijn pad tegen mocht komen en die mij de afgelopen vijftien  jaar  hebben getoond wat een bewust leven inhoudt. Iedere ontmoeting leer ik bij. Een leven lang leren, want over het leven en de liefde raak je nooit uitgeleerd.

Ieder obstakel in het leven maakt ons tot wie we vandaag zijn, iedere kneuzing maakt dat we daar later onze kracht uit kunnen halen. Een luisterend oor, de gave om de ander aan te voelen, de scherpte om te zien wat er speelt en mijn gepaste en soms ook ongemakkelijke stiltes maken dat ik mij ten volste beschikbaar kan stellen aan de mens die tegenover mij zit. In de stilte krijg jij  de kans om zelf tot inzicht te komen, om jezelf te kunnen horen. In het ongemak doorstaan schuilt de overwinning op jezelf, want zelfontplooiing is nu eenmaal geen gemakkelijk klusje. Zo kan je ontdekken welke kwaliteiten je hebt ontwikkeld dankzij de kneuzingen en opgaves in jouw leven.

Ik ben er van overtuigd dat ieder het antwoord op levensvragen en verlangens in zichzelf mee draagt. Je hebt enkel iemand nodig die je helpt dat antwoord te vinden, te ont-dekken, te ont-wikkelen. Die persoon kan ik voor jou zijn.

Mijn stiltes zijn helend, mijn vragen en opmerkingen in jouw richting zullen geen zachte heelmeesters zijn. Zij zijn de ingang naar inzichten en oplossingen die je nodig hebt om verder te komen in jouw ontwikkeling. Zo word je eigenaar van jouw proces. Zo ga je inzien wat je al jaren doet omdat je het zo gewend bent….en zul je helder voor ogen krijgen hoe je het nu anders wilt, want je hebt altijd een keuze!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op.

Gevolgde opleidingen en trainingen

 • 2006-2009 driejarige Opleiding in Professionele Communicatie, Phoenix Opleidingen.
 • 2009 NLP Practitioner, Phoenix Opleidingen.
 • 2009 De officiële TA 101-training, Phoenix Opleidingen.
 • 2011 Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen.
 • 2015 SVIB Leraar in Beeld, Jose Voorham, Lucasacademie.
 • 2016 Lijven Lezen, Weisfelt.
 • 2017 Luisteren naar het Lijf, Weisfelt.
 • 2017 De Liefdesstrijd, Weisfelt.
 • 2018 Initiatie Mannenkracht, De Schans Opoeteren..
 • 2018 Boosheid, De Schans, Opoeteren.
 • 2019 Binnenstebuiten spelen, Weisfelt.
 • 2019 LiefdesLeven, Weisfelt.
 • 2019 Binnenwerk; diagnostiek en behandelplanning  Weisfelt.
 • 2020 Intimiteit en seksualiteit, Weisfelt.

Op de planning:

 • 2022 opleiding Familieopstellingen aan het Bert Hellinger Instituut

Praktijkadres:

Amperestraat 64

2563 ZV Den Haag.

Tel: +31 (6) 42200650

Bereikbaarheid:

Vanaf Hollands Spoor met tram 12 tot halte Copernicusplein. Verder 5 minuten lopen

Vanaf Centraal Station met tram 3 tot halte Fahrenheitstraat. Verder 5 minuten lopen.

Professionals die ik aanbeveel:

 • Bernadette Rouppe van der Voort; psycholoog bij in Leiden.
 • Ninouk Hehenkamp; trainer/coach/therapeut bij in Haarlem.
 • Arent Muller; trainer/coach/(relatie)therapeut in Diepenveen.
 • Annette Burgers; Stiefcoach bij Stiefgoed in Rotterdam.
 • Tijs Breuer; life-coach, masseur en bodyworker in Tienhoven.

Is jouw interesse gewekt?
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Copyright 2023 — Bastiaan Baeten Coaching