In beweging zijn creëert ruimte en helderheid in hoofd en lichaam

Zijn de volgende punten op jou van toepassing?

Wil je je focus weer helder krijgen?

 • Je weet dat je thema’s je beperken, maar je de scherpte mist om het weer helder voor ogen te zien.
 • Je merkt dat je hoofd niet meer helder is.
 • Je hebt in de gaten dat je te veel alleen aan het worstelen bent.

Behoefte aan het opnieuw instellen van prioriteiten?

 • Je wilt gezonde gedachten kunnen onderscheiden van destructieve gedachten.
 • Zou je je hoofd graag eens uit zou willen zetten.
 • Je wilt meer in je lijf zijn.

Herken jij jezelf?

…aarzel dan niet en maak een afspraak om met behulp van de helderheid van de Haagse kust jou weer tot jezelf te laten komen. Als het strand je te winderig is, maar je weet dat frisse lucht en bewegen je goed zal doen, dan kunnen we ook naar de duinen van Meijendel  gaan, of het Haagse bos.

Het doel van wandelcoaching:

 • In contact komen met je lichaam.
 • Je bewuster worden van je lichaam.
 • Belemmerende gedachten stop zetten.
 • Ruimte, rust en redelijkheid ervaren.
 • Ervaren wat het is om present te zijn in het nu en de gedachten uit te zetten.

Waarom wandelcoaching?

“Don’t think, just walk, put one foot in front of the other, step by step”. Deze woorden sprak een leermeester ooit uit tegen mij, en het bracht mij een enorm inzicht.

Al wandelend een gesprek voeren, Socrates deed het al . Door te bewegen komt adrenaline en het ‘gelukshormoon’ endorfine sneller vrij.

Bewegen zorgt er voor dat je de gedachtenstroom kunt stoppen. Door te focussen op het wandelen zelf en je omgeving, zul je afgeleid raken van de overmatige gedachten en de gedachtenstroom zal dus minder worden. Het voordeel van wandelcoaching is ook dat de frisse buitenlucht je lichaam en geest letterlijk goed zal doen. Je bloed zal stromen, je ademhaling zal dieper en intenser zijn. Op deze manier worden al je zintuigen geprikkeld. Je lichaam wordt als het ware deel van het gesprek. Je lichaam zal zo beter in staat zijn om jou te laten voelen en zien hoe jij jouw ontwikkelvraag anders wilt gaan beantwoorden dan je tot nu toe deed. De wind en frisse lucht maakt het hoofd lichter en ‘leeg’ en brengt je terug bij jouw basis. Je loopt letterlijk de antwoorden tegemoet.

Hoe werkt wandelcoaching?

We ontmoeten elkaar op een van tevoren afgesproken tijd en plek dichtbij waar jij de wandeling wilt beginnen. Bijvoorbeeld bij de opgang naar het Zwarte Pad, de Watertoren in Meijendel, het einde van tram 12 in Duindorp, het Pannenkoekenhuis op ‘t Malieveld of een andere plek waar jij graag komt.

Aan het begin van de wandeling zal ik je vragen waar je deze keer op wilt focussen, wat je aandacht verdient. Ik laat de ruimte die buiten is bij jou binnenkomen. Dit doe ik door vragen te stellen, door gepaste stiltes te laten vallen en door jou te laten zien waar je vandaan wil lopen en waar je juist naar toe wilt lopen.Tevens kunnen we onderweg lichaamsgerichte-, NLP- en TA-oefeningen doen.

De sessie begint op het moment dat we elkaar ontmoeten en kan 1 tot anderhalf uur duren, afhankelijk van jouw behoefte. Dit geef je zelf een dag van tevoren aan.

Na afloop van de wandelcoaching sessie gaan we ieder onze eigen weg.

Duur:

De duur van dit traject is afhankelijk van je eigen wensen. Het kan zijn dat je een incidenteel gesprek wilt om even de puntjes op de i te zetten. Ook kan het zijn dat je al een traject (hsp coaching, relatietherapie, coaching voor mannen )bij mij in de praktijk volgt en dat je eens een sessie in de buitenlucht wilt doen om met een frisse kijk naar jouw vragen te kijken. Je kunt er ook voor kiezen om elke sessie buiten te doen. We stemmen dit allemaal van tevoren af, op jouw wensen, passend bij jouw ontwikkelvraag.

Wil je weten wat wandelcoaching kost? Bekijk de tarieven voor coaching.

Voor wie is wandelcoaching

 • Mensen die weten dat ze hun gedrag en overtuigingen willen veranderen en daarbij ondersteuning nodig hebben.
 • Mensen die vaag een beeld hebben van hoe ze gedrag, leven of andere zaken willen veranderen en daarbij duidelijk sturing nodig hebben.
 • Mensen die letterlijk een frisse wind door hun leven willen laten waaien en niet goed weten waar te beginnen.
 • Mensen die merken dat ze vast zitten in een bepaald patroon en een andere beweging willen maken.

Is jouw interesse gewekt?
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Copyright 2023 — Bastiaan Baeten Coaching