In een oogopslag zien wat er speelt in jouw familie en hoe daarin verandering voor jezelf te creëren.

Mensen handelen en denken in bepaalde patronen, hebben bepaalde overtuigingen en denkbeelden. Jij waarschijnlijk ook. Je betrapt jezelf erop dat die gedachten en manieren van doen niet altijd voedend zijn, soms zelfs erg hinderlijk. Daar kun je verandering in aanbrengen door een opstelling te doen.

Er zijn weer opstellingen, eens per maand. Als je meer wil weten over deze dagen, neem dan contact op.

Den Haag Data Tijd
31 augustus 2020 11:00 – 15:00
21 september 2020 11:00 – 15:00
26 oktober 2020 11:00 – 15:00
23 november 2020 11:00 – 15:00
21 december 2020 11:00 – 15:00
Boek Nu Jouw Plek

Voor wie?

Herken je jezelf in de volgende omschrijvingen:

 • Ik weet niet goed hoe mijn plek in te nemen in dit leven.
 • Ik voel me meer een ouder van mijn ouders dan hun kind.
 • Er speelt van alles bij ons thuis maar er word over gezwegen.
 • Er is een familiegeheim, dat ‘weet’ ik gewoon.
 • Ik voel een zwaarte waarvan ik niet begrijp waar die vandaan komt.
 • Ik heb moeite met vertrouwen.
 • Blijven vind ik lastig, ik ga liever weg.

_

 • Ik voel een verlangen dat ik stiekem wegstop.
 • Ik weet diep van binnen wat ik wil maar iets houdt me tegen.
 • Genieten mag ik eigenlijk niet.
 • Ik wil ontdekken wat ik kan, wil en mag van mezelf.
 • Ik wil mijn leven voluit leven, maar wat weerhoudt me?
 • Ik wil de liefde vanuit mijn hart aan kunnen gaan, zonder angst.
 • Ik wil genieten en toch sta ik mezelf dat niet toe.
 • ik voel een zwaarte die niet van mij lijkt.

Waarom?

Om inzicht te krijgen in familiepatronen, om het leven als lichter te ervaren.

Om dat wat was te laten gaan, om dat wat je belemmert achter je te laten.

Om dat wat niet van jou is terug te geven daar waar het hoort.

Om voluit, vanuit passie en lichtheid te leren leven.

Het doel:

Door middel van een familieopstelling kun je in gaan zien wat er op een diepere laag speelt in je gezin van herkomst en de beide families waar je uit voort bent gekomen. Patronen, denkwijzen, geheimen en andere belangrijke zaken worden belicht, waardoor je een heel ander perspectief aangeboden krijgt vanuit een vaak totaal andere en verrassende hoek. Deze nieuwe kijk zorgt voor nieuwe inzichten en deze zorgen op hun beurt weer voor een ontlading of ont-stressing van een thema dat speelt. Door dit nieuwe inzicht creëer je een gezondere en nieuwe kijk op je eigen leven en herkomst.

Hoe?

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling, systeemopstelling, gezinsopstelling, doe je onder begeleiding van de systemisch coach/begeleider in een groep. Jij formuleert in de eerste 5 tot 10 minuten je vraag en in overleg met de begeleider krijg je helder waar je in de opstelling naar wilt gaan kijken. Ook formuleer je wat je hoopt dat de opstelling je zal geven. Een opstelling duurt ongeveer een uur. Elke opstelling is anders, de essentie is dezelfde; ontrafelen waar de kluwen in de knoop zit. Er zullen een aantal mensen  zich beschikbaar stellen als representant. Een representant is iemand die een persoon  in jouw gezin of familie wil ‘zijn’. Zij laten in de opstelling hun gevoel spreken, nemen sensaties waar en serieus en pakken op die manier de energie over die in jouw systeem van herkomst hing. Aan het begin van de opstelling kies je zelf de representanten uit. Daarna zet jij de representanten zelf in de ruimte. Vervolgens vertelt de opstelling zijn eigen verhaal en mag jij als toeschouwer kijken wat zich ontvouwt. Gedurende de opstelling komt iedereen aan het woord en zullen mensen de behoefte krijgen om te gaan bewegen. Door die beweging te volgen komt er iets op gang dat van tevoren niet te plannen is, soms wel te vermoeden. Voor de rest is het belangrijk om je over te geven en het systeem en de opstelling zijn eigen verhaal te laten vertellen. Zo krijg je een nieuwe kijk op jezelf en je familie, soms verrassend, soms schokkend en meestal heel verhelderend en rustgevend. Het mooie aan een familieopstelling vind ik zelf dat het ruimte, rust en helderheid creëert. Een frisse kijk die je verdere leven tot steun kan zijn. 

Opzet dag:

De dag wisselt af met opstellingen en lijfwerk. Het begint om 10 uur met een welkom en een visualisatie/ademhalingsoefening om goed in je lijf te kunnen komen. Daarna zal de eerste vraag ingebracht worden. Na de eerste vraag zal er een korte koffiepauze zijn van 15 min. Na de koffiepauze zal de tweede vraag aan bod komen. Na de tweede vraag en opstelling is er een (zelf verzorgde) lunch van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de behoefte van de groep. Na de lunch zal de derde vraag ingebracht worden. Na de derde vraag met opstelling volgt er weer een korte koffiepauze van 15 min. Vervolgens vindt de laatste opstelling plaats en ronden we de dag af met een afsluitende oefening en rondje in de kring.

Kosten:

Als je een vraag in wilt brengen, kost het 100,- euro.
Als je als representant deel wilt nemen, kost dat 20,- euro.

De dag is geheel verzorgd, dat wil zeggen;  voor koffie, thee, fruit en wat lekkers (koekjes/chocolade) wordt gezorgd. Lunch mag je zelf mee nemen.

 

Annuleren kan tot 72 uur (3 werkdagen) kosteloos, dus uiterlijk de woensdag voor de opstellingendag.  Annuleer je op donderdag, dan breng ik 50,- in rekening. Annuleer je de vrijdag, zaterdag of zondag van tevoren, dan breng ik  75, – in rekening.

Blog

In de tussentijd kun je mijn blogs checken en de mogelijkheden en data voor familieopstellingen bekijken.

Is jouw interesse gewekt?
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Copyright 2020 — Bastiaan Baeten Coaching