Familieopstellingen: In een oogopslag zien wat er speelt in jouw familie en hoe daarin verandering voor jezelf te creëren.

Mensen handelen en denken in bepaalde patronen, hebben bepaalde overtuigingen en denkbeelden. Jij waarschijnlijk ook. Je betrapt jezelf erop dat die gedachten en manieren van doen niet altijd voedend zijn, soms zelfs erg hinderlijk. Daar kun je verandering in aanbrengen door een familieopstelling te doen.

“Op jouw plek in de fontein kom je in je kracht”
Els van Steijn

Er zijn opstellingen, eens per 6 weken.
Als je meer wil weten over deze dagen, neem dan contact op.

Den Haag Data

Tijd

17 oktober 2022

10:00 – 17:00

28 november 2022

10:00 – 17:00

30 januari 2023

10:00 – 17:00

Voor wie?

Herken je jezelf in de volgende omschrijvingen:

 • Ik weet niet goed hoe mijn plek in te nemen in dit leven.
 • Ik voel me meer een ouder van mijn ouders dan hun kind.
 • Er speelt van alles bij ons thuis maar er word over gezwegen.
 • Er is een familiegeheim, dat ‘weet’ ik gewoon.
 • Ik voel een zwaarte waarvan ik niet begrijp waar die vandaan komt.
 • Ik heb moeite met vertrouwen.
 • Blijven vind ik lastig, ik ga liever weg.

_

 • Ik voel een verlangen dat ik stiekem wegstop.
 • Ik weet diep van binnen wat ik wil maar iets houdt me tegen.
 • Genieten mag ik eigenlijk niet.
 • Ik wil ontdekken wat ik kan, wil en mag van mezelf.
 • Ik wil mijn leven voluit leven, maar wat weerhoudt me?
 • Ik wil de liefde vanuit mijn hart aan kunnen gaan, zonder angst.
 • Ik wil genieten en toch sta ik mezelf dat niet toe.
 • Ik voel een zwaarte die niet van mij lijkt.

Waarom familieopstellingen?

Om inzicht te krijgen in familiepatronen, familiesystemen. Om het leven als lichter te ervaren.

Om dat wat was te laten gaan, om dat wat je belemmert achter je te laten.

Om dat wat niet van jou is terug te geven daar waar het hoort.

Om voluit, vanuit passie en lichtheid te leren leven.

Het doel van familieopstellingen:

Door middel van een familieopstelling kun je in gaan zien wat er op een diepere laag speelt in je gezin van herkomst en de beide families waar je uit voort bent gekomen. Patronen, denkwijzen, geheimen en andere belangrijke zaken worden belicht, waardoor je een heel ander perspectief aangeboden krijgt vanuit een vaak totaal andere en verrassende hoek. Deze nieuwe kijk zorgt voor nieuwe inzichten en deze zorgen op hun beurt weer voor een ontlading of ont-stressing van een thema dat speelt. Door dit nieuwe inzicht creëer je een gezondere en nieuwe kijk op je eigen leven en herkomst.

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling, systeemopstelling, gezinsopstelling, doe je onder begeleiding van de systemisch coach/begeleider in een groep. Jij formuleert in de eerste 5 tot 10 minuten je vraag en in overleg met de begeleider krijg je helder waar je in de opstelling naar wilt gaan kijken. Elke opstelling is anders, de essentie is dezelfde; zien wat jouw plek is en wat bij jou hoort.

Hoe werkt het?

Er zullen een aantal mensen  zich beschikbaar stellen als representant. Een representant is iemand die een persoon  in jouw gezin of familie wil ‘vertegenwoordigen’.  Gedurende de opstelling komt iedereen aan het woord en zullen mensen de behoefte krijgen om te gaan bewegen. Door die beweging te volgen komt er iets op gang dat van tevoren niet te plannen is, soms wel te vermoeden.  Zo krijg je een nieuwe kijk op jezelf en je familie, soms verrassend, soms schokkend en meestal heel verhelderend en rustgevend. Een frisse kijk die je verdere leven tot steun kan zijn. Wellicht zou bij jou of iemand uit jouw familie hsp coaching ook kunnen helpen. 

Opzet dag:

De dag van de familieopstellingen wisselt af met opstellingen en lijfwerk. Het begint om 10 uur met een welkom en een visualisatie/ademhalingsoefening om goed in je lijf te kunnen komen. Daarna zal de eerste vraag ingebracht worden. Na de eerste vraag zal er een korte koffiepauze zijn van 15 min. Na de koffiepauze zal de tweede vraag aan bod komen. Na de tweede vraag en opstelling is er een (zelf verzorgde) lunch van 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de behoefte van de groep. Na de lunch zal de derde vraag ingebracht worden. Na de derde vraag met opstelling volgt er weer een korte koffiepauze van 15 min. Vervolgens vindt de laatste opstelling plaats en ronden we de dag af met een afsluitende oefening en rondje in de kring.

 

De kosten:

Als particulier:

Als je een eigen vraag in wilt brengen en dus je eigen opstelling wilt, dan zijn de kosten 200,- euro exclusief 21% btw en 242,- euro inclusief btw.

Als je als representant deel wilt nemen aan de dag, dan zijn de kosten 50,- exclusief btw en 60,50 inclusief btw.

Zakelijk (zowel een eigen bedrijf  als een werkgever die voor jou betaalt):

Als je een eigen vraag in wilt brengen en dus je eigen opstelling wilt doen, dan zijn de kosten 300,- euro exclusief 21% btw en 363,- euro inclusief btw.

Als je als representant deel wilt nemen aan de dag, dan zijn de kosten 70,- exclusief btw en 84,70 inclusief btw.

Als je je opgeeft voor de dag, dan ontvang je een betaalverzoek. Zodra de betaling gedaan is, ben je zeker van je plek om die dag deel te nemen.

Let op: Als je je wilt afmelden kan dat kosteloos uiterlijk 1 maand van tevoren. Je krijgt dan het volledige bedrag teruggestort op je rekening. Als je je 3 weken van tevoren afmeld, ontvang je de helft terug en betaal je dus alsnog de andere helft voor het vasthouden en reserveren van jouw plek. Als je je korter dan 2 weken van tevoren afmeld, dan blijf je het gehele bedrag verschuldigd en is er geen teruggave mogelijk, daar het lastig is om op een zo een korte termijn jouw lege plek te vullen. Wees hiervan bewust alvorens je je opgeeft en betaalt. De verantwoordelijkheid ligt hiervoor ten alle tijden bij jezelf.

n.b. Als je je als representant hebt opgegeven en je zegt af, om wat voor reden dan ook, dan wordt er geen geld terug gestort, ongeacht het moment dat je afzegt.

Blog

In de tussentijd kun je mijn blogs checken en de mogelijkheden en data voor familieopstellingen bekijken.

Is jouw interesse gewekt?
Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

Een heel goed boek over familieopstellingen is het boek De Fontein van Els van Steijn

Copyright 2023 — Bastiaan Baeten Coaching