Single Blog

Waar kan ik mijn voldoening vinden?

Is voldoening in jouw leven ver te zoeken? Dat hoeft niet zo te zijn, vaak is voldoening dichterbij dan je denkt. Stel jezelf de volgende vragen; Wat weerhoudt jou om de voldoening te zoeken waar die het makkelijkst te vinden is? Wat maakt dat je ogenschijnlijk op de verkeerde plekken zoekt? Sta je eigenlijk wel echt open voor een voldaan gevoel, of sta je jezelf niet toe om vanuit voldoening te leven?

Wat weerhoudt jou van een oprecht gelukkig en voldaan leven? Wat houdt jou tegen om vanuit passie te leven? Wie of wat staat jouw geluk in de weg? Je-zelf of de ander? Waarschijnlijk die eerste…..want een gelukkige en voldane manier van leven en werken heb je zélf in de hand!

Vele boeken en artikelen zijn er over geschreven, vele schema’s zijn er over te vinden op Google. Kloppen die? Meestal niet, want jij bent jij en je heb je eigen verhaal en je eigen schema. Daar ligt voor mij de uitdaging. Om jou te laten kijken waar je zelf niet zo makkelijk geneigd bent om te kijken. Om jou een spiegel voor ogen te houden en te laten zien waar jouw eigen handelen een voldaan leven in de weg staat. Wat maakt dat je jezelf een gevoel van voldoening niet gunt? Wat maakt dat er altijd een stem in je hoofd is die zegt; ‘Had dat niet wat sneller gekund?’ ….’Had je dat voor dat project niet beter moeten presteren?’….’Had je niet wat aardiger op je collega moeten reageren?’…. ‘Nou, niet zo klooien, doorpakken nu’….’Had je je grenzen niet eerder aan moeten geven?’

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier, en laten we kijken waar het niet lekker loopt in jouw verhaal, jouw leven of werk…en wat je daar zelf aan kunt veranderen….op weg naar voldoening. Want een voldaan leven leiden heb je zelf in de hand, de vraag is of je jezelf een voldane manier van leven gunt!

Comments (0)

Copyright 2023 — Bastiaan Baeten Coaching